Meniu produse

Exfolierea

Categoria: Sfaturi practice / Ultima actualizare: 21.09.2011

Formarea bulelor de aer in stratul de vopsea (basicarea), cojirea si exfolierea acesteia

Cauzele posibile sunt multiple

  • aplicarea vopselelor pe un substrat care nu este pregatit corespunzator;
  • aplicarea vopselelor pe un substrat care nu este bine uscat;
  • patrunderea umezelii prin peretii exteriori;
  • nerespectarea conditiilor de clima la aplicarea produsului (temperatura de aplicare prea scazuta sau prea ridicata, umiditatea ridicata la aplicare, expunerea stratului de vopsea la umiditate ridicata dupa uscarea acestuia la suprafata dar nu si in profunzime, aplicarea vopselelor pe timp de vant rece, etc.);
  • pregatirea necorespunzatoare a produsului (aplicata prea gros – nediluata, supradiluata sau chiar supraintinderea vopselei) si nerespectarea procedeului (etapelor) de aplicare a acestuia;
  • nerespectarea timpului de reacoperire intre straturi;
  • aplicarea unei vopsele incompatibile cu vopseaua care a fost aplicata initial;
  • imbatranirea naturala a vopselelor (in special a vopselelor alchidice) datorita variatiilor de temperatura, fenomenelor de inghet-dezghet. Se pierde elasticitatea peliculei de vopsea datorita dilatatiilor si contractiilor care au loc.

Solutiile de remediere sunt relativ simple

Daca bulele de aer din stratul de vopsea (basicile) nu afecteaza structura suportului, ci doar stratul de vopsea, acestea se pot inlatura, functie de natura vopselei si a substratului, prin razuire cu ajutorul unui spaclu, perie de sarma sau daca este cazul prin procedeul de decapare.
Suprafata respectiva se smirgheluieste, se desprafuieste, se repara si se pregateste corespunzator functie de fiecare aplicatie (natura suportului si a vopselei utilizate).
Apoi se aplica vopseaua (va recomandam sa respectati recomandarile producatorului!).
Daca este afectat stratul-suport, trebuie inlaturata cauza aparitiei umezelii, apoi se indeparteaza stratul afectat si se repara. Se pregateste corespunzator suprafata functie de fiecare aplicatie (natura suportului si a vopselei utilizate).
Apoi se aplica vopseaua sau tencuiala.
Va recomandam sa respectati recomandarile producatorului!.

© 2011 Sarcom s.r.l. | STICKY® si CORAL® sunt marci inregistrate ale Sarcom s.r.l.